Je kunt weer een Ferrari FXX kopen

Auteur: , 33 Reacties

Een tweedehands Ferrari FXX zul je op marktplaats niet tegenkomen, alhoewel, een Ferrari FXX skelter occasion misschien wel. Er zijn slechts 30 exemplaren van de FXX geproduceerd; 38 wanneer je de testexemplaren meetelt. Een tamelijk exclusief collector's item dus.

De auto blijkt een behoorlijk waardevaste investering. De FXX werd tussen van 2005 tot 2007 geproduceerd en had een basisprijs van 1.500.000 euro. De vraagprijs voor deze FXX met serienummer 146359 (de achtste) is 2.195.000 dollar (omgerekend 1,56 miljoen euro). Waardevast, maar verschrikkelijk veel winst heeft deze investering ook weer niet opgeleverd. Wellicht speelt mee dat je met de FXX niet de openbare weg op mag. Echt genieten van je exclusieve bolide kan dus alleen maar op het circuit, terwijl je juist stapvoets door dure winkelstraten en over boulevards zou willen rijden, om te laten zien dat je ondanks je onder gemiddelde penislengte, wel een hele dikke auto hebt.

Eenmaal op het circuit is het wel ontzettend leuk speelgoed. Een 6,26 liter grote V12 is goed voor 850 pk. De auto weegt niet meer dan 1.155 kilo, dus accelereren naar 100 km/u doe je in minder dan 3 seconden en de top ligt boven de 350 km/u. Wees er snel bij, want weg=weg. (via: ferraris-online)