Autojunk Foto Van De Maand – Maart ’11

Auteur: , 26 Reacties

De 7e van de maand en het is twaalf uur, zoals beloofd is hier de tweede editie van de AFVDM. Dit zijn de beste platen die jullie op Autojunk hebben geslingerd in de maand maart. Wie gaat er deze week vandoor met de eeuwige roem, het klaterende applaus en talloze felicitaties in de Autoblog reactievelden?

Het was best lastig om een winnaar te kiezen deze maand. Nadat we vorige maand de winnaar bekend maakten hebben de Autojunk servers flink staan roken. Jullie gingen behoorlijk los en dat was te merken in zowel de hoeveelheid uploads als de kwaliteit daarvan. Respect voor jullie enthousiasme! Nadeel van dat enthousiasme was overigens wel dat ik een berg werk te verzetten had. In mijn eentje, want Wouter is sinds een paar dagen van de aardbodem verdwenen. Waarschijnlijk ligt hij ergens dronken te zijn, ik heb van Autoblogger begrepen dat hij alle drie zijn verlofdagen in één keer heeft opgenomen. Hoe dan ook: deze maand is de beoordeling dus van mijn hand met wat input van Autoblogger. Komt ‘ie dan!

De winnaar van deze maand is mikecrawatphotography met zijn shot van een TVR Sagaris. Hij schoot deze plaat in Antwerpen. Wat erg aanspreekt aan deze foto is de rauwe look die natuurlijk perfect bij de auto past. Daarnaast is er mooi gebruik gemaakt van een onscherpe voorgrond die de nadruk op de auto legt. Zijn foto is te vinden bovenaan deze pagina en zal ook een maand de header van Autojunk sieren. Overigens was Mike goed bezig, ook zijn shots van de Venturi en de Noble M12 GTO haalden onze shortlist van 15 beste uploads deze maand.

Lotus Elise Type 49
En dan de runner-ups van deze maand. Om te beginnen de Lotus Elise Type 49 van uploader Klassiekerrally. Fijne foto, originele locatie voor een Lotus maar hij mist net wat kleine details om deze maand te winnen. De foto was waarschijnlijk nóg fraaier geworden met een iets groter diafragma waardoor de scherptediepte wat beperkter zou zijn geworden en de foto íetsje lichter. Ook had de compositie nog wel iets spannender gekund door nóg lager bij de grond te fotograferen. Maar desondanks een fraaie plaat en een waardige runner-up!

Nissan Skyline GTR
De tweede runner-up is de foto van een Nissan Skyline GTR R34 van onze winnaar van vorige maand: KD-Producties. Dit is het bewijs dat je niet altijd iets in scène hoeft te zetten om een gave plaat te schieten. Wat beter kan is de scherptediepte: die lijkt iets te beperkt waardoor de kont van de auto richting onscherp neigt. Mede daardoor twijfelde ik lang tussen deze foto en een foto van een Aston Martin die ook op de shortlist stond. De foto oogt een tikkeltje donker, een half stopje meer licht had voor meer detail in de donkere delen gezorgd waaronder de banden. Aan de andere kant was dat voor de motorkap misschien weer teveel licht geweest. Nabewerking kan in dit soort gevallen het verschil maken! Hoe dan ook: fraaie plaat van een zeldzame auto!

Dat was hem voor deze maand, we kijken nu al uit naar jullie uploads voor volgende maand! Wat ik persoonlijk tof zou vinden is meer actiefoto’s, meer auto’s die doen waar ze voor bedoeld zijn: rijden. Zoiets als deze foto bijvoorbeeld. Keep ‘em coming!