Kicherer SLS 63 Supersport GT + aardige mevrouw

Auteur: , 32 Reacties

Een leuke mevrouw op een leuke auto is natuurlijk altijd een uitstekende combi. Geen idee hoe de dame in kwestie heet, maar wat ik wel weet is dat de Mercedes SLS AMG is omgedoopt tot Kicherer SLS 63 Supersport GT.

Wat het meest opvalt is dat Kicherer de SLS van z’n retro smoelwerk heeft afgeholpen. Deze is vervangen door een gapende muil met verticale vinnen. De lak is matzwart en her en der komen we carbon afwerking tegen.

Door het motormanagement aan te passen en een sportuitlaatsysteem te monteren, werd zonder relatief al te ingewikkelde ingrepen het vermogen opgekrikt van 571 naar 630 pk. Het koppel neemt daarmee toe van 650 tot 700 Nm. De acceleratie naar de 100 km/u wint 0,3 seconden en duurt niet langer dan 3,5 seconden. De topsnelheid komt uit op 320 km/u (was 317).

De vering is 30 mm in hoogte verstelbaar en tot slot staat de Kicherer SLS 63 Supersport GT van voren op 20 inch velgen en van achteren op 21 inch. En oh ja, in het rood kan overigens ook.