De Enzo van Fiat/Chrysler-baas Sergio Marchionne

Auteur: , 17 Reacties

Hij mag dan vaak het verwijt krijgen een veredelde boekhouder met een voorliefde voor truien te zijn, hij is ook gewoon petrolhoofd met een zwak voor Italiaanse pk-beesten. Laatst kwam The Serg hier mee aanzetten bij een persco, een zwarte Ferrari Enzo op Zwitsers kenteken. Jup, it's good to be the Fiat-king.

Seergio kwam onlangs even buurten bij Fiat’s testcircuit in Balocco. Afgezien van het feit dat hij in een 660 pk sterke Enzo kwam aanrijden, ontkrachtte hij daar ook de geruchten dat het kreupele Fiat-dochtertje Alfa Romeo pas in 2013 op de markt komt in de Verenigde Staten. Volgens Sergio ligt de boel op schema en moet het merk volgend jaar al voet zetten op Amerikaanse bodem. We zijn benieuwd of ‘ie gelijk krijgt.

Met een basis jaarsalaris van 3,47 mln euro is het natuurlijk leuk shoppen in supercarland. Oké, zijn collectie haalt het waarschijnlijk niet bij die van mede-kemphaan Ferdinand Piëch, maar in de Zwitserse garage waar deze bolide wordt opgeslagen schijnt ook een Alfa 8C Competizione te worden warmgehouden. Niet verkeerd.

Oh, en we mogen hopen dat hij zijn Enzo iets beter op de weg weet te houden dan de 599 GTB waarmee hij in 2007 een Renault hardhandig toucheerde.