Audi Q5 Cabrio niet ondenkbaar

Auteur: , 31 Reacties

In 2007 presenteerde Audi voorzichtig de Cross Cabriolet Quattro, een voorbode van de huidige Q5. Opvallend was dat het om een dakloze vierwieler ging, en zulks zou Audi nooit op de markt brengen, toch? Niet te vroeg juichen, want er bestaat een kans dat Audi voor sommige markten toch met een SUV Cabrio komt. Lieve help, willen ze de Nissan Murano CrossCabriolet soms wat concurrentie bieden?

Vergeet BMW als koning van de zelfverzonnen nichemarkten, als Audi dit gevaarte op de markt durft te zetten dan overtreffen ze BMW qua wie-zit-daar-in-hemelsnaam-op-te-wachten modellen. En er gingen al eerder geruchten dat Audi wel interesse had om een productiemodel hiervan het levenslicht te laten zien. Audi USA tekenbaas Brit Steve wist ooit te melden: “als er maar genoeg vraag naar is, ongeveer 5.000 units per jaar, dan zou de Q5 Cabrio in kleine oplage productie kunnen gaan.”

En de autobouwer uit Ingolstadt ontkent het nog steeds niet. Wel moeten we erbij zeggen dat het voor, bijvoorbeeld, de Nederlandse markt een tamelijk onpraktisch model is. Maar in mooi-weer landen als de VS in de kans van slagen een stuk groter, zo denkt ook Audi.

Audi Cross Cabriolet Quattro

De proleten-SUV (jep, we hebben alvast een koosnaampje voor hem) zal dan als tweedeurs op de markt komen, met natuurlijk Quattro-aandrijving en een scala aan TDI- en TFSI-motoren, en beschikken over een linnen dakje. Geheel in de Audi-traditie. Het is overigens nog niet bekend hoelang het nog duurt voordat er iets in de showrooms staat wat hier op lijkt, maar voor je het weet zit Wouter al achter het stuur met een te grote zonnebril om het apparaat te rijtesten.