De droomgarage van Ralph Lauren on tour [Gallery]

Auteur: , 45 Reacties

Natuurlijk kennen we allemaal de fantastische autocollectie van Ralph Lauren! Stuk voor stuk heeft hij de hand weten te leggen om auto's met een fantastisch raceverleden en/of zeer zeldzame grensverleggende modellen. Tot in ieder hoekje gerestaureerd en opgepoetst. Tot 28 augustus staan 17 juweeltjes te stralen in Parijs. Van de Bentley Blower tot de McLaren F1 GTR, een Ferrari 250 TR, Ferrari 250 GTO, Jaguar D-type.

Vooral de echt oude beestjes hebben in hun tijd de nodige circuits over de hele wereld gezien. Het maakt ze zeker extra bijzonder maar alle racestrepen zijn er wel vanaf gepoetst. Van de Ferrari 250 GTO is het verhaal onlangs nog voorbij gekomen. Het schoonpoetsen van raceauto’s vind ik vaak jammer, het staat wel verschrikkelijk mooi in de collectie. Er zijn door de curator 17 modellen gekozen voor de tentoonstelling in Parijs in het Musée des Arts Décoratifs. Vandaag gingen de deuren open, 28 augustus gaat de boel weer achter slot en grendel. Een eervolle vermelding voor de reaguurder die het eerst nauwkeurig alle auto’s benoemd (jaartal, merk, model, uitvoering). (via eurocarblog.com)