Top 10: oranje auto’s

Auteur: , 62 Reacties

Mocht je je vandaag net zoals ondergetekende niet binnen een fatsoenlijke straal van ons land bevinden dan zou het je kunnen zijn ontgaan, maar het is toch echt Koninginnedag. En omdat we allemaal bijzonder Koningsgezind zijn grijpen we deze gelegenheid aan om (weer) een top10-thema-dingetje te doen. Kom maar door met de oranje waggies!

Als ik me niet vergis is het alweer de 31ste keer dat Beatrix haar eigen verjaardag op die van haar moeder viert, alleen heb ik het koningshuis nog nooit in iets oranje’s zien rijden. Dat doet bijvoorbeeld de Sjeik van Ajman een stuk beter. Wij zijn de beroerdste niet en hebben hier 10 oranje suggesties van het afgelopen jaar voor Hare Majesteit en/of haar gevolg. Geld mag geen rol spelen dunkt me.

10) Fiat 500 NL
Fiat 500 NL
Een auto voor het vrouwtje mag ook niet ontbreken natuurlijk. Als een prinsesje weer eens Amsterdam of een van de andere grote steden aandoet dan moet er wel een beetje praktisch rond te rijden zijn, en dus neem je een wendbaar, klein en schoon Fiatje 500 (evt met snoezige beursbabe). Parkeren is geen probleem.

9) Mercedes C63 AMG 358 concept
C63 AMG 358 Concept
Designo Pearl Orange noemen ze het kleurtje, en de gemiddelde oranjefan wordt er stante pede joppig van. Tel daarbij op dat deze AMG een Performance Package Plus (486 pk) heeft, en bovendien ook nog eens superexclusief is (1 exemplaar), en je weet waarom hij in de top 10 staat.

8. Ferrari 458 Challenge Racing
Ferrari 458 Challenge racing
Kakelvers, maar niet te ontkennen uit de lijst. Het is een racer, dus dat geeft de eigenaar vaak wat meer vrijheid zijn kleurstelling te bepalen. Een Ferrari 458 voor op de weg varieert in kleur van het immer populaire rood tot geel en zwart, en dan heb je de meeste 458’s wel gehad. In het oranje zie je ze eigenlijk nooit, behalve deze dan. Wel even in een garage met sprinklers zetten graag.

7) McLaren F1 GTR
McLaren F1
Combineer de oranje huiskleur van McLaren met een van de snelste wagens ooit en je hebt wat mij betreft een winnaar te pakken.

6) BMW 1M Coupe
BMW 1M Coupe
Een heerlijk bommetje met dito prestaties. Hoewel het de goedkoopste M van het moment is, moet je er nog steeds 80k voor op tafel leggen. Hier krijg je dan wel een 340 pk sterke zes-in-lijn voor die in staat is zijn ruim 30 mille duurdere M3-broer op Hockenheim zoek te rijden.

5) Kapotte Diablo GT
Lamborghini Diablo GT
Ook al is hij dan stuk, het blijft een mooie oranje Lambo. Gewoon in de woonkamer van het paleis zetten en zeggen dat het kunst is. Merkt niemand.

4) Spyker C8 Laviolette Special Edition
Spyker C8 Laviolette
Hierover hoeven we niet lang te dubben. Het is een Spyker, en dus (helaas net niet meer) een product van eigen bodem, hij is knaloranje en bovendien ook nog eens uitgerust met een Nederlandse vlag. Leg een stuk kaas, een bos tulpen, haring met uitjes en Kim Holland op de passagiersstoel en je hebt het ultieme oranjegevoel te pakken.

3) BMW M3 GTS
BMW M3 GTS
Over de M3 GTS kunnen we kort zijn. Het is en blijft de ultieme E92 M3, en een oplage van <200 stuks
maakt hem alleen maar begeerlijker. Bovendien komt hij slechts in één kleur: oranje. Well done Mr. BMW.

2) Aston-Martin Virage
Aston Martin Virage
Eigenlijk een auto waarbij ‘oranje’ op het lijf is geschreven. Zowel Aston Martin als ons Koningshuis worden, al dan niet terecht, regelmatig met termen als stijl en klasse aangeduid. De twee samenvoegen is dan eigenlijk wel zo logisch, en waarmee kan dat nou beter dan het V12-model dat tussen de GT-achtige DB9 en de sportieve DBS ligt?

1) Lamborghini Murcielago LP670-4 SV
Fotoshoot Murcielago SV - Foto: Thomas van Rooij
Nog steeds een geweldige topper, de Murcielago. En al helemaal in zijn meest ultieme, 670 pk sterke SuperVeloce-vorm. Dit lijkt me een mooie auto voor de racende prinsjes, en als ze net zo goed een scheve schaats kunnen rijden als opa komt het Spaanse model op de motorkap ook nog eens goed van pas. Schuinsmarcheren kan je leren!

Dat was hem, ik hoop dat ik met deze exercitie weer in een goed blaadje ben gekomen bij de Oranjes. Na dit artikel liepen de verhoudingen wat stroef, en mocht ik me na een seintje van een niet-zo-anonieme tipgever verheugen op een bezoekje van de RVD. Ik kan jullie zeggen, rechtop lopen is zelfs 3 jaar na dato nog moeilijk, grondige jongens daar. Enfin, ondergetekende zit de komende maand in de jungle, ik wens jullie een fijne meimaand, en breek Amsterdam niet te veel af vandaag graag.