BREAKING: Saab start samenwerking met Chinese Hawtai

Auteur: , 39 Reacties

Zojuist is uitgelekt dat Saab een strategisch partnerschap met het Chinese Hawtai gaat sluiten. Hawtai Motor Group opereerde tot en met 2009 onder de naam Huatai, waar de trouwe Autoblog bezoeker wellicht eens van gehoord heeft. Wanneer de namen Hawtai en Huatai je niet bekend in de oren klinken, herken je vast iets in het voormalige Hawtai logo. Dat was een beetje BMW, beetje Microsoft Windows. Ook maken ze een soort van Porsche Cayenne met Bentley grill.

Dinsdag 8.30 uur (CET) volgt een persconferentie in Peking. Victor Muller zal daar Spyker Cars, de eigenaar van Saab, vertegenwoordigen. Eerder vandaag werd al bekend dat Saab de productie op korte termijn zal hervatten. Wanneer er meer nieuws naar buiten komt zijn jullie uiteraard de eersten die het weten!