Volgas over gravel: Volkswagen Polo R WRC

Auteur: , 28 Reacties

De geruchten dat Volkswagen mee zou gaan doen aan het WRC hingen al een tijdje in de lucht en vandaag zijn de plannen officieel geworden. Vanaf 2013 zal Volkswagen met de Polo R WRC het leven van de MINI Countryman, Citroen DS3 en Ford Fiesta RS moeilijk gaan maken.

En net als die auto’s zal ook de Polo R voorzien zijn van een 1.6 liter grote geblazen benzinemotor. Die perst er volgens VW bijna 300 pk uit en drijft alle vier de wielen aan. Recent heeft Volkswagen vooral rally ervaring opgedaan in Dakar en met de Scirocco. En we moeten niet vergeten dat zustermerk Skoda al enige jaren meedoet in de S2000 klasse. Daar zal Volkswagen Motorsport ongetwijfeld de nodige kennis vandaan halen. De periode tot 2013 zal Volkswagen gebruiken om de Polo R verder te ontwikkelen en klaar te maken om de strijd aan te gaan.

Nu maar hopen dat er toch nog een Polo R voor gewone stervelingen komt.

Video Polo R WRC op Autojunk.nl