BMW X5 ActiveHybrid gaat dit jaar in productie?

Auteur: , 8 Reacties

We hebben het jullie al eens eerder verteld: BMW zal een hybride-versie van de X5 op de markt brengen. Wel zo logisch aangezien er ook een X6 met deze technologie beschikbaar is. Het zou echter kunnen dat we eerder met deze groengezinde X5 zullen kennismaken dan we dachten.

Niet volgend jaar, maar reeds in 2011 zou er een X5 ActiveHybrid op de markt kunnen komen. Het wordt in tegenstelling tot zijn X6-broertje geen 4.4 V8 met twin-turbo’s, maar een lief dieselmotortje (viercilinder) in combinatie met een elektromotor. Jep, dit is een hybride diesel. In de conceptversie was deze setup goed voor een verbruik van 6,5 liter diesel per honderd kilometer en een CO2-uitstoot van 172 g/km. Bij BMW kloppen die cijfers van de concepten altijd heel aardig met de productie-auto’s, maar reken dus niet op iets dat in de 14% bijtellingsgangbang terecht komt.

BMW Nederland ontkent overigens dat er dit jaar een hybride X5 op de markt zal komen. We wachten het af…