Dartz Prombron Nagel – Russisch gevaarte met 2.000 pk!

Auteur: , 46 Reacties

Uit de koker van onze favoriete asobakken-bouwer Dartz: een compleet nieuw ontwerp dat voor 'Sportback' moet doorgaan en -geheel in de traditie van het merk- volledig is bepantserd. Dit is natuurlijk de droom voor elke obscure jacht-eigenaar, want daarvoor is dit sujet ontworpen: boottrailers trekken.

Voor het ontwerp werd de hulp ingeroepen van Gray Design, die we hier nog kennen van de Strand Craft 122 en de Limo Beach Cruiser. Eduard Gray is verantwoordelijk voor het lijnenspel en de auto moet op het onderstel van de Dartz Prombron komen te staan.

Door alle bepantsering zal deze langgerekte Sportback niet de lichtste in zijn klasse zijn en daarbij hebben ze het voornemen om hiermee gewichtige boottrailers voort te bewegen (15 meter lang, 5 ton). Wordt dat niet ietwat problematisch? Niet volgens Dartz en Gray Design: ze beloven ons namelijk dat er een 2.000 pk sterke motor in komt te liggen. Een krachtbron die dit gevaarte naar een snelheid van 250 km/u moet kunnen stuwen, op papier dan. Maar verdere details over de motorisering zijn er helaas nog niet.

In 2012 moet deze stealth-achtige pantserbak op de markt komen en hopelijk veelvuldig zijn weg naar de haven van Monaco vinden, want met Monaco hebben ze een sterke band als we Dartz mogen geloven. In 1911 reden coureurs Andrey Nagel en Vadim Mikhailoff mee in de rally van Monte Carlo. De auto van dienst was een C24/55 Monaco RussoBalt (foto), en het merk RussoBalt kennen we anno 2011 natuurlijk als Dartz (en als zeer prijzige vodka).

Hoeveel dit hoekige gevaarte moet opbrengen is nog niet bekend. Wel weten we wat de slogan voor dit ding is: “Give your yacht some company, your neighbor envy.”