De autoverzameling van LeBron James

Auteur: , 42 Reacties

Een getalenteerde basketballer met de naam LeBron James, ongetwijfeld dat je deze gast wel kent. Een topsporter die al op jonge leeftijd zeer rijk werd met professioneel balletje gooien. En wanneer je een fortuin hebt, dagelijks in de spotlight staat en ook nog eens resideert in de VS, dan zorg je natuurlijk goed voor je zelf qua vierwielers. Maar heeft deze langwerpige basketbaldude eigenlijk wel smaak als het op auto's aankomt? Oordeel zelf!

We hebben foto’s van zijn wagenpark verzameld in deze gallery. Daaronder een beschrijving van de auto’s.

Chevrolet Camaro SS

Allereerst een van de meest recente toevoegingen aan zijn ruim bemeten garage. De moderne musclecar van Chevrolet, getooid in een matwit wrapje. Het gaat hier om het SS-model, dus met 422 pk op de achterwielen. Oh, en die wielen schatten we een maatje of 22 inch. Voor het contrast werden de Chevy-badges zwart gespoten. Recentelijk werd James nog gespot met deze witte bak. Filmpje daarvan HIERO.

Hummer H2

Hoe kan het ook anders. Een gepimpte Hummer uit de categorie ‘H2’. Veel chroom, ontzettende wielen en anno 2011 maatschappelijk heel erg onverantwoord. Maar dat maakt een basketballer van zijn kaliber natuurlijk geen reet uit. Ons ook niet.

Rolls Royce Phantom

Zelf gekocht? Welnee, was een cadeautje van de vrijgevige Shaquille O’Neal voor LeBron’s 25ste verjaardag. Zelf hield Shag het bij zijn Smart ForTwo.

Jeep Wrangler

De Jeep voor Mannen. Overal kom je ermee uit de voeten en zelfs met een oranje tint ziet ‘ie er best gaaf uit. Zekere in de drukken en broeierige straten van Miami, waar LeBron gerelmatig is gespot met deze bak.

Mercedes S63 AMG

Mocht James zin hebben om in alle luxe van de ene basketbaltraining naar de andere signeersessie te tuffen, dan is dit een goede kanshebber. Ook in het wit – tot aan de wielen toe- en voorzien van een glimmende L23-badge, het logo van zijn kledinglijn (schoenen in de maat 49 en zo).

Maybach 57S

Nog een Mercedes, maar dan met Maybach-logo’s. De 57S. Gefortuneerde basketballers kennende laten ze weinig origineel, maar bij deze Duitser is het allemaal bescheiden gebleven. Wel pluspunten voor de kentekenplaat.

Dodge Challenger SRT-8

Een potente variant van de Challenger, gespoten in de kleuren van de Dallas Cowboys. LeBron kennende zullen ook in deze bak de nodige LB-emblemen te vinden zijn. De veelspaaks wielen gokken we op maatje 24 inch.

Ferrari F430 Spider

Het toetje qua sportieve auto’s uit zijn garage. Een dakloze F430 Spider. Past iemand van zijn lengte (2,03m) daar fatsoenlijk in? Blijkbaar niet, want hij liet de stoelen ‘verlengen’ door Unique Autosports en de zetels kregen ook meten de inscriptie ‘LB’ in plaats van het bekende steigerende paard. Ook de rims en stereo zijn verre van origineel. Check HIER de video waarin de tokkies van Unique Autosports de opgekalefaterde Ferrari bij LeBron afleveren.