Details nieuwe supercar van McLaren bekend

Auteur: , 81 Reacties

Die nieuwe McLaren MP4-12C is natuurlijk leuk en aardig, maar het is uiteraard geen echte opvolger van de legendarische McLaren F1. Gelukkig is McLaren achter de schermen hard aan het werk om dat recht te zetten. Deze zogenaamde "Mega Mac" moet gehakt gaan maken van de Bugatti Veyron. En met een 799 pk sterke 5.0 V8 zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn.

Eerst was er sprake van dat deze nieuwe McLaren F1 al in 2012 op de markt zou komen, maar inmiddels wordt er al gesproken over 2014. De prestaties zullen overigens niet mis zijn. Er wordt gesproken over een printje van 0 naar 100 in 2,8 seconden en na 5,5 seconden staat er al 160 km/u op de teller en na 20 seconden zit je al op 320 km/u. De motor die achterin komt te liggen zal samen met Ricardo (niet onze Ricardo) ontwikkeld worden en er zo’n 799 pk en 800 Nm uitpersen.

Overigens zal je wel flink moeten sparen om deze nieuwe supercar van McLaren te kunnen kopen. De prijs (voor belastingen) zal namelijk ergens tussen de 400.000 en 450.000 euro komen te liggen. In totaal wil McLaren maar 500 exemplaren bouwen. (via: autocar.co.uk)