Wow! Saab 9-3 met Viper V10 onder de motorkap

Auteur: , 48 Reacties

Hoe kom je in hemelsnaam op het idee om een Saab 9-3 Estate te kruisen met een Dodge Viper? Het kwam in elk geval wel op in het hoofd van Zacco Pelle. En dus pakte hij het chassis van een Dodge Viper en bouwde daar vervolgens de body van een Saab 9-3 Estate op. Het gevolg was dat de motor een flink stuk het interieur in kwam, maar daar kan je natuurlijk snel aan wennen.

De Saab 9-3 SRT10 MegaPower is een knap staaltje engineering en maakt een normaal nogal saaie Saab plotseling een heel interessante auto. Misschien brengt dit monster Victor Muller wel op een idee ;) Het zou wel leuk zijn als Saab dit in een gelimiteerde oplage zou kunnen maken. Een lekkere dikke 8.4 liter grote V10 onder de motorkap wil iedereen wel.

Misschien was het nog wel toffer geweest als de buitenkant minder opvallend was gelaten en je helemaal een ultieme sleeper had gehad. Het hele verhaal over deze auto (incl. veel foto’s) kan je HIER lezen (en bekijken). (via: diariomotor.com)

Saab 9-3 met Viper power

Saab 9-3 SRT10 MegaPower

Saab 9-3 SRT10 MegaPower

Saab 9-3 SRT10 MegaPower

Saab 9-3 SRT10 MegaPower

Een tof filmpje van het kale chassis voordat de Saab carrosserie werd geplaatst.