Help! Maserati’s krijgen een diesel V6?

Auteur: , 70 Reacties

Er gaat flink wat gebeuren met de modellen line-up van Maserati. De nieuwe Quattroporte is onderweg (eind 2012), er komt een kleinere sedan bij (2013) die overal als 5-Serie concurrent wordt weggezet en opperhoofd Sergio Marchionne heeft al aangekondigd dat Maserati zich wel degelijk op het terrein van nutteloze softroaders gaat begeven. Oftewel, er komt een SUV.

En voor deze nieuwe modellen heeft Maserati vanzelfsprekend een aantal nieuwe motoren nodig. Laat Fiat nou net toevallig voor een groot deel eigenaar zijn Chrysler, dat zou betekenen dat de Amerikaanse Pentastar V6 ook zijn weg naar de Quattroporte en de toekomstige kleinere sedan zal vinden, zij het in een 400 pk-vorm dankzij de toevoeging van turbo’s en Fiat’s MultiAir-systeem. De reguliere Pentastar V6 kennen we al van, bijvoorbeeld, de Chrysler 200, 300, Dodge Challenger en de Jeep Grand Cherokee en Wrangler.

Houdt de blasfemie daar op? Nee, want volgens caranddriver is dat niet de enige krachtbron uit Amerika die zijn weg naar de Italiaanse schoonheden zal vinden, er komt ook een V6 Turbodiesel onder de kap te liggen. OMGWTFJTD! Fiat heeft de kennis van dieselmotoren en daarom zou het een logische stap zijn. Immers, sterke dieselmotoren in luxe sedans zien we steeds vaker. En zo wordt het nieuwe kleine broertje van de Quattroporte meteen een concurrent voor de premium Duitsers uit deze klasse. Verder gaat het gerucht dat het best wel revolutionaire AWD-systeem uit de Ferrari FF ook zijn weg naar verschillende Maserati’s zal vinden.

Over een aantal jaar worden de showrooms van Maserati dus gevuld met de GranTurismo, GranCabrio, Quattroporte, mini-Quattroporte en een SUV.