Dacia Duster met 850pk is klaar voor Pikes Peak

Auteur: , 28 Reacties

De meest beruchte bergweg waar nog officieel geracet wordt, oprijden met een Dacia. Je moet het maar durven. Gelukkig is deze Duster niet meer helemaal standaard.

Goedkope auto’s zijn meestal vrij licht en niet zo groot. Stop je er een lekker blok in dan gaat dat als de brandweer, zeker ook berg op. Niet dat deze Dacia iets met een standaard Duster te maken heeft. Enkel de body toont gelijkenissen. Lager bij de grond en een veel steviger buizenframe sieren deze klimgeit. Een 850pk GT-R blok verzekert je van voldoende power. Verder vooral veel spoilers, heel veel spoilers.

De man die dit gevaarte gaat besturen heet Jean Philippe Dayraut. Net als Alain Prost rijdt hij ook ijsraces, maar dan niet in een Dacia.

De Dacia rijdt overigens mee in het snelste “unlimited” klassement (PDF). Zonder restricties, alles is geoorloofd en al jaren gedomineerd door “Monster” Tajima. Met minder dan 1000pk zal deze Duster het record dan ook niet verbreken. Wellicht blijft hij de Ford RS200 en Porsche 959 in hetzelfde klassement voor.