BUSTED! Tonny Keijzers opgepakt voor BTW-fraude

Auteur: , 61 Reacties

Kom je uit Apeldoorn dan ken je hem zeker maar ook buiten 055 is autohandelaar Tonny Keijzers een bekende (en veelal beruchte) naam, onder meer ook dankzij ingekochte tv-optredens bij Business Class, RTL Autowereld en Nederland op Wielen. Gisteren viel de FIOD zijn bedrijf en woonhuis binnen en nam onder meer cash en vuurwapens in beslag. Vuurwapens? Die heb je toch helemaal niet nodig bij het sleutelen?

Klopt! Reden voor de inval is dan ook een vermeende deelname aan zogenaamde BTW-carrousels, een vorm van fraude waarbij een bedrijf spullen (in dit geval dus auto’s) exclusief BTW inkoopt in de EU om ze vervolgens inclusief BTW weer te verkopen aan een ander bedrijf. De berekende BTW wordt vervolgens in eigen zak gestoken. Tonny zou op die manier 2,7 miljoen eurootjes hebben verduisterd, waarvan de Belastingdienst al heeft laten weten ze alsnog te willen gaan vorderen.

Bij de inval werden 220.000 klinkende euro’s, drie vuurwapens en een can pepperspray in beslag genomen, aldus Quote. Keijzers is opgepakt, zo bevestigde zijn zoon tegenover het lokale sufferdje. Inmiddels is meneer weer op vrije voeten in afwachting van een zaak tegen hem. Hij zal zich naar alle waarschijnlijkheid moeten gaan verantwoorden voor BTW-fraude, witwaspraktijken en verboden wapenbezit.