Eibach en Giacuzzo maken je Dacia Duster dikker

Auteur: , 17 Reacties

Zowel de technici van Cobra als de veredelaars van Elia hebben al eens gepoogd de Dacia Duster van wat onvervalste 'tuning' te voorzien. Echter, zij kwamen niet verder dan 18 inch qua velgmaat. Eibach & Giacuzzo gaan net iets verder...

De Duster scoort goed op het gebied van value for money. Belachelijk dure en uitgebreide tuningkitjes voor deze softroader ontwikkelen is dan ook vrij zin- en kansloos. Maar goed dat deze twee firma’s het in dit geval nog een beetje bescheiden houden. We zien 20 inch zwart/wit velgen -afkomstig van Giacuzzo Design- met daaromheen 245/35R Michelin-rubber. En het valt wellicht niet direct op, maar de Roemeense SUV staat 30 mm dichter bij de grond dankzij een verlagingssetje van Eibach. Zinloos, maar de stance wordt er wel beter van.

Verder in de aanbieding: Bullbars, sidebars (beiden gemaakt van RVS) en een kneiter van een einddemper voorzien van twee pijpen met een 100 mm diameter. Motorisch wordt er niets aangepast of bijgeschaafd. En, Dacia Club Nederland, wat vinden jullie ervan?