Royal GT 470: VW Touareg II krijgt de Hofele-treatment

Auteur: , 15 Reacties

Met de komst van de Touareg II is er een hoop leuks uit het motorengamma verdwenen: de V8 en de W12 moesten het veld ruimen, en ook de brute R50, met zijn 5.0 liter V10 TDI-blok, is inmiddels naar de eeuwige CO2-jachtvelden gestuurd. Bovendien is concerngenoot Audi gierig met de 6 liter V12 TDI, en dus is een V6 het beste dat de Touareg te bieden heeft. Voor wie hem niet standaard wil hebben heeft Hofele zich op het ex- en interieur uitgeleefd.

En eerlijk gezegd lijkt het wel een beetje een ratatouille van andere inspiratiebronnen. De velgen lijken rechtstreeks bij Project Kahn uit het schap te komen, en de uitlaatpijpjes lijken onder een Porsche Cayenne Turbo weggeschroefd te zijn. Verder onderscheidt de SUV zich van zijn standaardbroertje door een andere fascia en motorkap. Mocht dit je aanstaan, en heb je bovendien een zwak voor wit leer, dan is dit de SUV voor jou: van binnen is het een duo penotti zwart-wit festijn en vinden we tal van Hofele logo’s en stiksels.

VW Touareg Royal GT 470

De fotoshoot is op verschillende plekken gedaan, waaronder op een circuit, en op sommige foto’s is een vrij prominente plek voor Ferrari’s ingeruimd. Zowel een 458 als een 430 Spider staan duidelijk op de plaat; een aardige combo, maar het leidt zo af van het product dat je wilt verkopen. Dat kan dus beter, Hofele.

Heeft de SUV ook een beetje meer ‘oomph’ gekregen? Jazeker. De 3.0 V6 TDI kreeg iets meer diesel powerrr: het vermogen steeg van 240 naar 275 pk, en het maximumkoppel ging van 500 naar 580 Nm. Hiermee zit je binnen 7 seconden op de 100 en kan je bovendien kruissnelheden van ver boven de 200 aanhouden op de Autobahn. Mocht de Gold Edition van eerder dit jaar je meer aanstaan, dan heb je pech; deze zal het conceptstadium niet overleven.