Met een BMW X5M naar het M-Festival [incl. video]

Auteur: , 40 Reacties

Afgelopen weekend werd de 24-uursrace van de Nürburgring verreden, een mooi moment voor de M-divisie van BMW om hier een evenement omheen te bouwen, waarbij de introductie van twee nieuwe modellen centraal stond. Wij waren ook uitgenodigd, en werden door BMW van passend vervoer met de nodige //M Powerrr voorzien: met een knalblauwe X5M werd de reis naar de Ring ingezet.

Maar voordat we met onze overpowered SUV in de Eiffel neerstreken moesten er eerst nog wat opnames gemaakt worden. Collega Woutert was namelijk op hetzelfde moment met de Porsche GT3-RS 4.0 aan het spelen, en dus zochten we hem bij de Duitse grens op om de nodige beelden te schieten.

Qua specs valt er weinig op de X5M af te dingen: de 555 pk en 680 Nm die uit de turbogeblazen 4.4 liter V8 komen compenseren het gewicht van bijna 2.400 kg ruimschoots. In elke versnelling en op elke snelheid zorgt het immense potentieel voor een flinke duw in je rug. Schakel de sportstand in en de auto katapulteert je richting de horizon: de vierde versnelling wordt vastgehouden tot 200 km/u, en daarna gaat het onverminderd voort totdat de snelheidsbegrenzer een eind aan de pret maakt. De hoge zit en dito comfort maken de SUV tot de ideale Autobahncruiser. Toch kwam al die power goed van pas, want we moesten de Porsche een beetje kunnen bijbenen per slot van rekening. Hoe rap het af en toe ging kan je zien in onderstaand filmpje:

Dezelfde avond trapte het M-Festival officieel af, pal naast de Nürburgring, waar het geknetter van de trainende auto’s niet van de lucht was. Een ideale opwarmer voor een avond vol performancemodellen. Op dit evenement werd namelijk de nieuwe BMW M5 (in zijn productievorm) voor het eerst aan het publiek getoond, een auto die trouwens gebruik maakt van hetzelfde motorblok dat in de X5M die ons die kant op had gebracht ligt. Als verrassing werd er ook de M3 CRT gepresenteerd, de allerlaatste uitzwaai-M3. Ondanks de grote drukte is het ondergetekende toch nog gelukt een paar foto’s te schieten; deze vind je in de gallery hieronder.

Helaas konden we niet blijven plakken voor de 24-uursrace, want de plicht riep weer. De volgende dag werd dus noodgedwongen de terugreis aanvaard. Voordat we bij onze eindbestemming aankwamen moesten we echter nog wel een keer of twee langs de benzinepomp…Tussensprintjes zijn o zo verslavend, maar het zorgt wel voor de onvermijdelijke draaikolk in je tank. Ach, die dikke grijns die het op je gezicht te voorschijn tovert is het waard.