Vladimir Antonov koopt Zagato?

Auteur: , 23 Reacties

Man, is die Vladimir even bezig aan een automotive shopping spree. Nadat hij met zijn bedrijf Coventry Prototype Panels eerder al een bod deed op Spyker, wellicht een deel van Saab en onlangs Bowler overnam, is nu de Italiaanse carrosseriekoning Zagato aan de beurt om in de portfolio van deze rijke Rus te eindigen.

Zonder er al te veel aandacht aan te geven is Antonov in de afgelopen maanden stilletjes overgegaan tot de koop van het Milanese Zagato, zo claimt CarsUK. Die hadden al langere tijd te kampen met financiële problemen, dus dit lijkt een mooie uitkomst voor het bedrijf. En als je denkt dat Antonov zijn Russische roebels alleen maar stukslaat op autogerelateerde toko’s, think again. Vorige maand kocht hij ook nog even Portsmouth F.C. op. Schijnbaar omdat hij dat kan.

Wat is eigenlijk de link tussen Zagato en Spyker? Welnu, in 2007 kwam het merk op de proppen met de Limited Edition C12 Zagato. Een eenmalige Spyker (er zouden er 24 worden gebouwd) met een koetswerk van de Milanese carrosserieënklopper. Dat deze C12 alsnog in productie gaat is vrijwel uitgesloten, maar een nieuwe interpretatie op basis van de C8 Aileron is op termijn natuurlijk goed mogelijk. Geld zat, die Vladimir.

De link tussen CPP en Zagato gaat zelfs nog verder. Niet alleen bouwde CPP in het verleden modellen als de Bentley GTZ en Ferrari 575GTZ voor de Italianen, ook de Aston Martin V12 Zagato en One-77 wordt in Coventry gemaakt. (via Jalopnik)

En nu Zagato in handen is van het Britse CPP, roept dat bij ons héél wat vragen op. 1) Zullen we ooit een Saabgato zien? 2) Wanneer gaat de Spyker D8 op basis van een Bowler met een design van Zagato in productie? 3) Wat wordt het volgende kwakkelende autogerelateerde bedrijf dat hij zal opkopen, iemand suggesties? (Niet Marussia F1, dat was onze 1-april grap en dus “bullshit!“)

UPDATE: volgens een woordvoerder is de berichtgeving onjuist. Wel zouden er gesprekken zijn over een samenwerking op operationeel niveau. Yeah right, nu wachten op de bevestiging…