Range Rover Evoque Cabrio – kwestie van tijd

Auteur: , 28 Reacties

Een cabrioversie van de Evoque. Hoe lang zullen we daar nog op moeten wachten? En misschien wel nog belangrijker; willen we daar wel op wachten?

Tja, iemand moet de Nissan Murano CrossCabriolet van een beetje concurrentie voorzien. En als daar één model geschikt voor is binnen de line-up van Range Rover dan is het natuurlijk het driedeursje van de kersverse Evoque. Damesauto bij uitstek. En laten we vooral niet vergeten dat Audi ook op een cabriovariant van een SUV schijnt te broeden. Zou dit een nieuwe nichemarkt kunnen worden? SUV’s zonder topje voor de trophy wives van deze wereld?

‘Land Rover’ en ‘cabrio’ lijkt op het eerste gezicht een vreemde combinatie, maar in het verleden zijn er vaker dakloze modellen op de wereld gezet. Zoals deze Range Rover en die Land Rover. Terreinmeesters die niet door de Britse autobouwer zelf zijn gefabriceerd, maar waar bedrijven als Wood & Pickett de knipschaar in hebben gezet. Met de Evoque Cabrio zou dat een compleet ander verhaal kunnen worden. Dit door Victoria Beckham goedgekeurde model heeft uiteraard veel meer convertible-potentie dan een Freelander, Discovery of zelfs een Range Rover Sport. Dat de productie gewoon plaatsvindt in het Engelse Halewood bij LR zelf ligt vrij voor de hand (waar nu ook de drie- en vijfdeurs versies van de Evoque van de band rollen).

Land Rover wil het modellenaanbod de komende jaren flink uitbreiden en ontkent de geruchten voor een Evoque Cabrio niet. We zijn dan ook best benieuwd wanneer deze cabrioversie het levenslicht zal zien, mocht er akkoord worden gegeven. Gezien het feit dat er nog geen testexemplaren rondrijden zal de introductie nog minimaal 2 jaar op zich laten wachten. Nee, eerder dan 2013 zal de zonaanbidders-Evoque niet bij de dealers staan.

Wat denken jullie, heeft een baby-Range Rover met een opvouwbaar stoffen dakje kans van slagen, of wordt dit een oversized handtasje op wielen? We lieten onze huisshopper alvast een impressie in elkaar zetten. Die staat HIER in het groot.