Mercedes CLS aangepakt door MEC Design

Auteur: , 15 Reacties

MEC Design vond het nodig om de vorige generatie CLS nog even van een pretpakketje te voorzien. Mooi of niet, deze auto maakt indruk.

Mercedes heeft dit model CLS (W219) al vervangen maar eerlijk gezegd vind ik het oude model nog altijd mooier. De nieuwe mist een beetje karakter, is net iets te braaf naar mijn mening. MEC Design vond de oude versie schijnbaar ook interessanter en komt met een flinke opleukkit. We spotten veel LED’s, onder meer in de voorbumper (dagrijverlichting én mistlampen), spiegelbehuizing en onder de side skirts. De koplampen zijn ook vervangen, alsmede de grill, achterbumper en achterspoiler.

Meeste indruk maken de wielen echter: 20 inch met 285/25 rubber rondom. Stance is everything en dus werd de CLS voorzien van een elektrisch aanpasbaar verlagingssysteem. Een RVS uitlaat met vier pijpen maakt het plaatje af wat betreft de buitenkant, de binnenkant is redelijk origineel gebleven op een setje matten en een ander stuurwiel na.

MEC levert tot slot ook een vermogensupgrade voor de CLS 320CDI. Deze kan worden opgekrikt naar 270 pk en 600 Nm terwijl het origineel het met 224 pk en 510 Nm moet stellen. Die vermogensupgrade kost overigens inclusief installatie nog geen 900 euro, prikkie!