BRABUS maakt een hoerensloep van de Mercedes GL

Auteur: , 18 Reacties

Blijkbaar waren ze in Bottrop van mening dat een Mercedes GL met BRABUS Widestar pakket nog wel een tikkeltje ordinairder kon. En dus kwam er een twotone paintjob en een interieur dat niet zou misstaan in een gemiddeld bordeel.

Als basis voor dit kunststukje nam BRABUS een GL450 CDI die er nu dankzij een BRABUS PowerXtra D8 kitje maar liefst 350 pk en 800 Nm uitperst (ipv 306 pk/700 Nm). Dat zorgt uiteraard voor lekkere prestaties: 0-100 km/u in 7,1 seconden en een topsnelheid van 240 km/u, maar neemt niet weg dat je redelijk voor l#l rijdt.

De velgen zijn 23″ groot en hebben de poëtische naam Monoblock E PLATINUM EDITION meegekregen. Het in black/wine uitgevoerde uiterlijk doet mij een beetje denken aan de Aigner CK65 Eau Rouge van collega Carlsson. Het interieur is overigens uitgevoerd in zogenaamd BRABUS Mastik leer, bestel dat dus vooral NIET.