Dit is de Gymkhana 4- Fiësta, a.k.a ‘The hybrid’

Auteur: , 21 Reacties

Gymkhana-fans: noteer 16 augustus in je agenda. Op die datum komt Ken Block met de vierde Gymkhana-video (hier deel 1, 2 en 3). Zijn vehicle of choice? De Fiesta Hybrid Function Hoon Vehicle (H.F.H.V.). En nee, er zitten geen batterijen in.

Ken Block is erg succesvol als schoenenverkoper en energiedrankjesaanprijzer. Van het geld dat hij hiermee verdient knalt hij in zijn vrije tijd met constant rokende banden over een leuk opgezet parcours. De petrolheads kunnen dit zeker waarderen, want zijn filmpjes werden reeds tientallen miljoenen keren bekeken. Een Gymkhana 4 is dan ook onvermijdelijk, over 3 weken is dit een feit.

Het enige dat hybrid is aan zijn scheurijzer is de inzetbaarheid: het is een Gymkhana-, rallycross-, en stage-rally-rijder in één, vandaar de bijnaam “the hybrid”. De specs zijn nog niet bekend, maar de unit die voor Gymkhana 3 werd gebruikt had 650 pk en 895 Nm, dus denk een beetje in die richting. De opnames schijnen te hebben plaastgevonden op een luchtbasis in Wales, en via zijn Facebook onthulde Kenny de livery van de Fiesta:

Fiesta HFHV

We zijn erg benieuwd wat voor verse dingen er in het komende filmpje worden gestopt. Zonder dat zou het immers wel snel meer van hetzelfde worden, en dat heeft Block ook wel door. We maken het mee op 16 augustus! Een best wel toffe voorstelvideo vind je HIER.