Lambo Aventador met Bugatti wielen kan 400km/u?

Auteur: , 32 Reacties

Gespot in Sant'Agatha Bolognese is dit een: a) Kleine Bugatti mule in ontwikkeling bij Lamborghini? b) Lamborghini Aventador LP1000-4 SV? c) Anders...

Dat we hier met een testauto te maken hebben staat vast, waarom hier velgen van de VAG stalgenoot onder zitten is een raadsel. De Aventador en Veyron gebruiken standaard niet eens dezelfde bandenmaat. De Veyron heeft 265mm op de vooras en 365mm op de achteras, de Aventador 255 op de vooras en 335 op de achteras. De Lamborghini gebruikt standaard 19 (voor) en 20 (achter) inch velgen, de Bugatti 20 en 21 inch.

Naast de velgen zien we ook een gewijzigde achterkant met nieuwe dubbele uitlaat.

Bugatti wielen zijn ook voor een test-Lamborghini aardig aan de prijs. Een setje uit eigen huis monteren is veel goedkoper tenzij je het rubber veel zwaarder wil belasten en harder wil rijden. Is deze testauto het begin van de ontwikkeling aan een snellere Aventador of alleen een zwaardere?

Met meer dan 700pk (goed voor 350km/u) zal een goed ingereden Aventador SV (750-800pk?) in ieder geval dicht naar de 400km/u kruipen. Dan kan je beter aan de veilige kant zitten met je rubber. Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan Werner voor de spot!