Eenmalige Bentley Continental GT van Imperium

Auteur: , 21 Reacties

Imperium? Ja, dat schijnt een veredelaar uit Schotland te zijn. Ze kregen aldaar de opdracht van een rijke ondernemer om een Conti GT te personaliseren en hier en daar wat aan te dikken. Dit moet 'm worden. Gelukt?

Indien je geen coachbuilder bent die in staat is om carrosserie├źn totaal andere vormen te geven ben je al snel aangewezen om het bij wat andere bumpers en zijskirts te houden. Dat is dan ook wat Imperium heeft gedaan. Een zelfontworpen voorbumper met verticaal geplaatste LED-strips, een reepje carbonfiber dat moet doorgaan voor zijskirts en een nieuw ontworpen diffuser voor de eveneens nagelnieuwe achterbumper. En check die giga-uitlaatopeningen. Let wel; dit zijn nog maar idee├źn die vers uit de computer van Imperium zijn gerold, beter bekend als ‘renders’.

Imperium claimt verder dat ze deze kolos van Bentley zullen verlagen, de remmerij een upgrade geven en er lichtere lichtmetaaltjes onder gaan hangen. Ook moet het motorvermogen een schop omhoog krijgen, alleen is niet bekend hoeveel extra pk’s de 6.0 twinturbo W12 erbij krijgt. Bijzonder veel zal het niet zijn aangezien alleen de ECU en het uitlaatsysteem worden aangepakt. Wat de verder onbekende poenmeneer -die de bestelling heeft geplaatst- voor de ombouw moet betalen laten ze niet weten.