Haagse vrouw (89) zonder rijbewijs ramt drie auto’s

Auteur: , 37 Reacties

Gisteren heeft een 89-jarige dame in de Hofstad een redelijke ravage aangericht met een klassiek gevalletje 'rempedaal met je gaspedaal' verwarren. Bij de actie raakten drie andere auto's beschadigd.

Het rijbewijs van het fossiel was sinds januari 2011 niet meer geldig (niet door de keuring gekomen?), maar ze moet gedacht hebben: ‘Kankâh un pest-pokke-pleuris-ènd op, ik bepaal zelf wel of ik nog kan rèden‘ en was dus gewoon blijven rijden. Gelukkig schepte ze hierbij geen fietsers, maar bleef de schade beperkt tot eigen en andermans blik. Het besje is door agenten thuisgebracht, en kreeg een proces verbaal voor rèden zondeâh geldig rèbewès. Zou het een R8 geweest zijn? (via nu.nl)

Inhakend hierop: eerder deze week werd er in het zuiden des lands een 81-jarige spookrijder ingerekend, nadat hij midden in de nacht aan de verkeerde kant van de weg reed, niet reageerde op de sirene, blauwe lampen, of lichtsignalen met een zaklamp, danwel een agent met lichtpion, en vervolgens zijn wagen tegen 3 andere auto’s en een vrachtwagen tot stilstand bracht.

Wat moeten we hier nou mee? Automatische piloot invoeren of gewoon maar hopen dat we geen verstrooide bejaarden tegenkomen op de weg?