‘Land Rover lanceert in Frankfurt Defender-concept’

Auteur: , 21 Reacties

Het kan vriezen, het kan dooien. In de voorgaande weken staken geruchten de kop op dat de Land Rover Defender na meer dan 60 jaar gecancelled werd, en nu wordt plotseling het compleet tegenovergestelde beweerd: de Tata-dochter zou op de IAA een conceptmodel tonen, als voorbode van de vervanger van de Defender, die in zijn huidige vorm al net zoveel jaartjes mee draait als dat uw blogger oud is.

Hoewel Land Rover het gros van zijn inkomen met luxere wagens verdient, is de Defender een essentieel onderdeel van de line-up, al was het alleen maar om de iconische status die het geniet, als Aartsvader van het merk Land Rover. En dus staat er over ruim een maand volgens Inside Line een concept-Defender. Combineer dat met eerdere berichtgeving en je kunt er (als het waar is) van uitgaan dat er per 2012/2013 een nieuwe Defender staat.

Om op nadere details in te gaan is het nog te vroeg, maar de mogeljkheid bestaat dat er een nieuw platform en chassis wordt ontwikkeld. Ik vraag me overigens af of dit haalbaar is, hier is bij de Jaguar XE ook al sprake van, maar mocht dit zo zijn, dan neemt Tata wel erg veel hooi op zijn vork. Laten we eerst Frankfurt maar eens afwachten. Tot die tijd hebben we voor jullie platen van de reeds bestaande X-Tech Edition: