De helft van alle nieuwe auto’s in Europa is Duits

Auteur: , 119 Reacties

Je had misschien als het vermoeden dat bijna iedereen in Europa een "Duits" product wil rijden en nu is dat dan eindelijk bevestigd. Van alle nieuwe auto's die in 2010 in West Europa verkocht zijn was maar liefst 47% Duits. Al is er wel een beetje gesmokkeld, want merken als Skoda en Seat worden ook als "Duits" gezien.

De Duitse brancheorganisatie VDA is eens in de cijfers gedoken en dat leverde wat aardige weetjes op. Zo is in Duitsland maar liefst 70% van de auto’s die in 2010 verkocht zijn een Duits product. En in de VS zitten de Duitsers op 11% en in opkomende landen als China en Brazilie is het zelfs 20%.

Voor Rusland ligt het aandeel op 16% en in India is het slechts 5%. Overigens zijn 80% van de auto’s die geïmporteerd worden in Japan afkomstig van Duitse concerns. En volgend jaar zal wereldwijd 20% van alles auto’s ter wereldd “Duits” zijn. Watch out Ze Germans are coming! (via: autonews.com)