Rijtest en video: Lamborghini Murcielago LP670-4 SV

Auteur: , 133 Reacties

Vorige maand mocht ik assisteren bij de verbouwing van het huis van vrienden. Slopen dus, het recht aftegelen van de badkamer kan immers beter aan een professional worden overgelaten. Met een forse maat moker in de hand had ik de taak om een raar stuk muur in de keuken weg te meppen. Een moker en een Murcielago, wat hebben die dan gemeen?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Een hoogtepunt van engineering kon ik het stuk ijzer aan een houten stok niet echt noemen. Een effectief stuk gereedschap is het wel, hoewel het niet aanbevelenswaardig is om er spijkertjes voor die schattige fotolijstjes van je meisje mee in de muur te slaan. Tenzij het idee van een loft je erg aanspreekt en je daarover nog in discussie bent met degene-die-de-broek-aan-heeft-thuis. De Murcielago en de moker hebben wel gemeen dat ze beiden niet makkelijk uit hun opbergplaats komen, hoewel de Murcielago tenminste nog een liftsysteem op de vooras heeft om beter over drempels te komen. Dat soort handigheden zie je dan weer te weinig terug bij gereedschap.

Lamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce

Lamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce

In de stad is de Murcielago LP670-4 SuperVeloce enorm in zijn element. Als je er tenminste van houdt dat iedereen stopt, staart en foto’s maakt. Verder wil je er zo snel mogelijk mee weg. Ondanks het liftsysteem houdt de Murcie nog steeds niet van drempels (een eigenschap die we gemeen hebben), de overzichtelijkheid is dramatisch en het snelheidspotentieel volledig buiten proportie voor in de stad. In de stad enkele seconden volgas in de LP670-4 SV en de afgerukte ledematen van kilometers verder overstekende voetgangers, weggeslingerde kinderfietsjes en carrosserie-delen van nog even snel van baan wisselende medeweggebruikers vliegen in het rond. Geen fraai gezicht en potentieel beschadig je een duur carbon deel van de Murcielago.

Lamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce

Anders dan een 911 Turbo of GTR is er niets klinisch aan de acceleratie van de Murcielago LP670-4 SV. Lineair is de powercurve ook al niet. Onder 4500 toeren is de LP670-4 bloedsnel, en daarna breekt de hel los. Echt los. Nee, geloof me, echt LOS. In de straatmodus mag je maar 7500 toeren maken van het motormanagement, maar in Corsa modus mag de V12 8500 tpm hebben. Tegen die tijd staan alle nekharen overeind en komt die vergelijking met een moker weer om de hoek zetten. Waanzinnig, hoe veel kracht er uit het blok komt en vooral ook op welke wijze. In slechts 3,2 seconden staat er 100 km/u op de teller en dan ben je pas net naar de tweede versnelling geschakeld. Met de standaard kleine spoiler is de topsnelheid is 342 km/u, maar de gereden auto met “Aeropack Wing” houdt het bij 337 voor gezien. Voordeel is wel dat je met de extra downforce nog harder de hoek om kan.

Lamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce

Bak en koppeling zijn niet van het verfijnde soort. De e-gear transmissie is een gerobotiseerde handbak die het, heel ouderwets, nog met één koppeling moet doen. De schakelmomenten zijn dan ook verre van naadloos, mocht je waarde hechten aan de nekspieren van jezelf en je eventuele passagier dan verdient het aanbeveling om even te liften tijdens het schakelen. Tijdens het onvermijdelijke manoeuvreren tijdens het filmen, merk je aan alles dat de koppeling van de Murcielago daar niet voor is gemaakt. Heel veel maakt het niet uit, want ook bij het door beoogde Lamborghini gebruik; lekker door rijden, mag er regelmatig een nieuwe koppeling in. Tja, het leven van een supercar eigenaar gaat niet over rozen.

Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperveloceLamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce

Een uitlaat van ander materiaal levert een besparing van 20 kg op, maar vooral ook een mooier geluid. En de persafdeling van Lamborghini weet dat op de volgende briljante manier te omschrijven:

“But most of all, the new exhaust system makes for an acoustic experience that is surely equal to the driving performance – from the heavy rumble of a stormy night, through the trumpeting of mighty elephants to the roar of a raging lion, the SuperVeloce performs the grand opera for 12 cylinders, 48 valves and 8,000 revs.”

Lamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce

Een “raging lion” dekt ook de lading qua weggedrag. Aan een Murcielago heb je nogal je handen vol. Theoretisch is het een heerlijk uitgebalanceerde auto met middenmotor en vierwielaandrijving voor de broodnodige stabiliteit om de 670 pk op het wegdek kwijt te kunnen. In de praktijk ben je de eerste uren, nee dagen, misschien zelfs weken op een bochtige binnenweg veel sneller met beduidend minder potente auto. Een GTR, 911 Turbo en zeker met de snelle hothatches zoals de Focus RS kun je veel makkelijker naar je eigen limieten of de limieten van de auto rijden. De Murcielago is simpelweg intimiderend. Het zicht naar buiten is niet optimaal, de V12 is als vuurspuwende draak die je niet op zijn staart wil trappen en de nieuwprijs (twee keer een fijn appartementje) helpt ook al niet. Voor een beetje snelheid zul je de Murcielago ook nog eens in versnellingen moeten rijden die je normaal niet zou kiezen op dat traject. Honderd km/u haal je in de eerste versnelling, de twee is al goed voor 140+. Onder begeleiding van het gebrul van de “raging lion” wordt je je maar al te bewust dat je er te veel pk’s heel makkelijk worden losgelaten door een simpele kleine beweging van je teen. En hoewel de balans goed is, voel je het gewicht van de V12 die samen met het reuzekoppel de achterkant in een dodelijke overstuuractie wil dwingen. Driften kan, maar dan zul je heel snel en gedecideerd met tegensturen moeten zijn. Zodra de sliphoek te groot is, is er geen houden meer aan en als dat gebeurt is de snelheid vermoedelijk ook al in regionen waarin een heleboel uitloop nodig is om schadevrij tot stilstand te komen.

Lamborghini Murcielago LP670-4 Superveloce

De Murcielago LP670-4 SV heeft alle ingrediënten aan boord om fantastische bochtsnelheden te halen. De maat van de voorbanden is met 245/35/18 nog relatief bescheiden, maar achter zijn de plakken rubber onbeschaamd groot: 335/30/18. Rondom is de wielophanging met wishbones geconstrueerd, met een liftsysteem om de vooras over drempels te tillen. De vierwielaandrijving stuurt bij tractieverlies maximaal 35% van de kracht naar de voorwielen. Op zowel de vooras als de achteras monteert Lamborghini een sperdifferentieel (respectievelijk 25 en 45%). Nadat je de Murcielago hebt leren kennen, zijn belachelijk hoge snelheden mogelijk. Van nul naar tweehonderd doet de LP670-4 in 9,7 seconden. Dat betekent in de praktijk dat je op ieder recht stuk langer dan een paar auto’s al tweehonderd op de klok kan zetten. Gelukkig vertragen de standaard carbon remmen ook excellent, maar toch zal je als bestuurder je continu moeten afvragen of de gereden snelheid voor andere weggebruikers nog te bevatten is.

De Murcielago LP670-4 SuperVeloce is simpelweg een monument van een auto. Uitzinnig in alle opzichten. In het oranje met zwarte accenten is het een nog grotere eye-catcher van formaat. Het uiterlijk zal dan ook niet zo snel vervelen en het rijden ook niet. Het is geen beginnersauto, eerder een auto waarmee je nog jaren lang je grenzen kan blijven verleggen. Ik had de eer om er een dagje aan te proeven. Het smaakt naar meer. Filmpje!

Fotografie door Thomas van Rooij.