Land Rover Defender krijgt een nieuw, jonger hart

Auteur: , 46 Reacties

Dacht jij dat Land Rover een icoon als de Defender een langzame dood zou laten sterven? Natuurlijk niet! Voor het komende modeljaar hebben ze de Defender zelfs voorzien van een gloednieuwe dieselmotor. De oude vervuilende 2.4 diesel (uit een Ford Transit) is vervangen door een nieuwe 2.2 diesel (ook van Ford). Dat blok is veel schoner, maar levert wel exact dezelfde prestaties.

De toekomst van de huidige Defender en zijn eventuele opvolger is al een tijdje in nevelen gehuld. Zo schijnt het dat Land Rover worstelt met 3 opties: Het huidige model met pensioen sturen, het huidige model opfrissen en gereed maken voor de toekomst of een nieuw model ontwikkelen. Met de introductie van deze nieuwe motor (122 pk/360 Nm) lijkt optie 1 in elk geval niet logisch. Dankzij de introductie van deze nieuwe motor die voldoet aan de EU5 norm en ook nog eens voorzien is van een roetfilter kan de Defender er zeker weer enkele jaren volop tegenaan. En dat geeft Land Rover ook gelijk de benodigde tijd om na te denken over een eventuele opvolger. Het schijnt dat we daar in Frankfurt al een voorproefje van kunnen gaan zien.

Omdat het vermogen van deze nieuwe dieselmotor exact gelijk is aan dat van zijn voorganger zijn de prestaties ook gelijk gebleven. Zo duurt het sprintje van 0 naar 100 km/u nog steeds 15,8 seconden, maar de topsnelheid is wel omhoog gegaan van 132 km/u naar 145 km/u. Ook beschikt de Defender nu over geventileerde remschijven op alle uitvoeringen. Wist je trouwens dat Land Rover sinds 2002 gemiddeld 25.000 Defender’s per jaar verkoopt? Dat is ongeveer net zoveel als Saab als merk verkoopt.

Ook de beschikt de vernieuwde Defender over een nieuwe, volledig akoestisch dempende motorafdekplaat. Nu word je dus niet volledig doof, maar slechts voor 90%. De Defender is nog steeds leverbaar in 3 verschillende lengtes en standaard zijn er maar liefst 14 carrosserievarianten beschikbaar. En als je speciale wensen hebt kan Land Rover die zonder problemen vervullen.