Elektrische smart fortwo is opgeladen in slechts 1 uur

Auteur: , 42 Reacties

Een elektrische smart fortwo bestaat al sinds 2007 en tijdens de IAA in september zal smart versie 3.0 presenteren. En (op papier) lijkt dat een relatief serieus alternatief te zijn voor een smart met een verbrandingsmotor. Deze derde generatie elektrische smart fortwo is bijvoorbeeld (met een snellaadproces) binnen 1 uur voor 100% opgeladen. Dat klinkt een stuk beter dan 8 uur wachten.

In april 2012 zal deze vernieuwde smart fortwo electric drive uitgeleverd worden. Bij de elektrische fortwo die in 2009 werd gepresenteerd werkte smart samen met Tesla, maar dat is inmiddels niet meer het geval. De elektromotor is ontwikkeld door EM-motive (een joint venture van Daimler en Bosch) en het accupakket is afkomstig van Deutsche ACCUmotive.

Deze 3e generatie elektrische smart krijgt 75 pk/130 Nm en haalt daarmee een topsnelheid van 120+ km/u (ipv 100 km/u) en het sprintje van 0 naar 100 km/u gaat nu in minder dan 13 seconden (een basis smart doet daar 16,8 seconden over). Met een vol setje accu’s kom je volgens smart zo’n 140 kilometer ver. Dat is niet extreem ver, maar heel veel meer kilometers wil je ook niet maken in een smart lijkt mij zo.

De smart fortwo electric drive zal in 30 landen op de markt gebracht worden en in totaal verwacht smart dat er meer dan 10.000 exemplaren gebouwd zullen worden. Als je overigens geen gebruik maakt van “Quick charging” duurt het opladen van je elektrische fortwo 8 uur ipv 1 uur.

smart fortwo electric drive: Generatie 2 vs Generatie 3