Kia Picanto – Nu ook met 3 deuren

Auteur: , 44 Reacties

De Kia Picanto met vijf deuren is sinds mei in Nederland leverbaar en nu al een groot succes (meer dan 7.000 orders) en er komt ook nog eens een 3-deurs variant bij. En ik moet eerlijk zeggen dat het er voor zo'n kleine Koreaanse kruimel best sportief uitziet. Of zeg ik nou iets geks?

Na de zomer (voor zover je daarvan kan spreken) zal de Kia Picanto met 2 deuren minder te bewonderen zijn bij de Nederlandse Kia dealers. Onder de motorkap vinden we dan dezelfde 1.0 (69 pk) en 1.25 (85 pk) benzinemotoren als bij zijn 5-deurs broertje. Beide motoren zijn belastingvrij, dus geen BPM, geen wegenbelasting en slechts 14% bijtelling voor zakelijke rijders.

Van de vorige generatie Picanto bestond geen 3-deurs versie en dus is dit voor het eerst dat er een Picanto met 3 deuren op de markt komt. De 3-deurs Kia Picanto is al verkrijgbaar vanaf 7.995 euro.