Wat zijn de populairste elektrische auto’s van NL?

Auteur: , 47 Reacties

Zoals je wellicht weet (of niet) is 2011 uitgeroepen tot het jaar van de elektrische auto (door mij dan). Doordat dit jaar auto's zoals de Nissan Leaf en Mitsubishi i-MiEV daadwerkelijk te koop zijn kunnen we eindelijk zien of mensen massaal dit soort auto's kopen. Hoog tijd dus om even naar de verkoopcijfers in Nederland te kijken.

De Top 5 van EV’s die dit jaar (tm juli) in Nederland op kenteken gezet zijn ziet er als volgt uit:
Nissan Leaf: 110
Mitsubishi i-MiEV: 46
Peugeot iOn: 44
Tesla Roadster: 33
Citroën C-Zero: 23

In totaal zijn er in de eerste 7 maanden van 2011 maar liefst 312 elektrische auto’s op kenteken gezet (op een totaal van 370.000 auto’s). In juli werden er 26 op kenteken gezet en in heel 2010 werden er slechts 110 verkocht.

Opvallend is dat de vrij dure Tesla Roadster het eigenlijk best goed doet. Als eind dit jaar de elektrische Renault Fluence leverbaar wordt zal de hoeveelheid elektrische auto’s op de Nederlandse wegen alleen nog maar verder toenemen.

Als jij zou moeten kiezen, welk elektrowaggie zou je dan het liefst rijden? (via: automotive-online.nl)