Cadillac ELR is officieel

Auteur: , 33 Reacties

De komst van deze Cadillac met range-extender is geen verrassing. General Motors had eind 2009 namelijk al aangegeven de Cadillac Converj Concept in productie te zullen nemen. De 2+2 coupé heeft nu dus een officiele naam gekregen: Cadillac ELR

Het idee achter de ELR is gelijk aan dat van de Chevrolet Volt en Opel Ampera. Voor de aandrijving wordt een elektromotor gebruikt, van stroom voorzien door lithium-ion accu’s. Wanneer de accu’s slapjes beginnen te worden, springt een 4-cilindermotor aan om de accu’s weer op te peppen.

GM heeft echter nog steeds niet bekend gemaakt wanneer het model exact in productie zal gaan. Gaat dit dan wel een model worden waarmee Cadillac in Europa doorbreekt? Bijvoorbeeld om te concurreren met de Lexus ct200h.