MINI Cooper S Goodwood kost 65k euro?!

Auteur: , 66 Reacties

Is dat niet wat veel voor een kleine 184pk auto? Al heeft 'ie de notenhouten afwerking van een Rolls Royce.

De eerste prijzen stromen binnen voor wat lijkt Mini’s duurste auto ooit te gaan worden. De Mini Cooper S Goodwood. Er worden er 1000 van gemaakt, 140 gaan er naar de VS. Dan blijven er genoeg over om ook in Nederland een paar te slijten. Verwachtte prijs is ruim €60.000,-. Ons ingewikkelde belastingstelsel maakt een exacte berekening redelijkerwijs niet mogelijk.

Prijzen zijn bekend voor Groot Brittannië en de VS. Bij onze westerburen vraagt de dealer 41k Britse ponden, omgerekend 47k euro. In de VS wil MINI 52k dollar (36k euro) vangen.

Vergelijk je de prijzen dan koop je in de UK voor nagenoeg hetzelfde bedrag ook een BMW 1M Coupé, Porsche Boxster of Nissan 370Z GT met een aardige zak wisselgeld. In Amerika koop je voor hetzelfde geld bijvoorbeeld ook een Corvette. In Nederland varieren de prijzen van genoemde auto’s tussen de 63k en 112k euro. Een klein voordeel voor de MINI: als comfortabel afgestelde Cooper S zal de CO2-straf nooit hoog zijn.

Is meer dan €60.000,- voor een kleine auto toch niet wat gortig? Blijkbaar niet, in deze huidige markt is niets te extreem. De rijken der aarde lijken opzoek naar kleine auto’s. Als het Aston Martin lukt een €50.000,- Cygnet te verkopen, kan BMW het truucje zeker met een MINI. Wie afwerking wil zal betalen.

En jij vond €51.995,- voor een MINI JCW World Championship 50 veel?