In 100 jaar leerde Lufthansa deze auto’s vliegen

Auteur: , 31 Reacties

Heel af en toe gaat het mis maar meestal is een vliegtuig een erg veilige manier om je bolide te vervoeren. Lufthansa viert 100 jaar luchttransport! Reden genoeg voor een leuke fotoserie.

De Ferrari 458 brandde uiteraard bij een andere maatschappij uit. Eentje met minder ervaring. Bij Lufthansa zijn de voorzorgsmaatregelen zelfs goed genoeg om een Lamborghini Diablo heelhuids te vervoeren. Dat kan geen makkelijke auto zijn. In de jaren ’90 ging er een schat aan Bugatti’s op transport. De Volkswagen Kever was een graag geziene klant en zelfs Ruf’s CTR2 kan vliegen!

Wat is het alternatief? Boten vervoeren natuurlijk ook vaak auto’s. Toch zijn er de laatste jaren meer boten vol auto’s gekapseisd dan vliegtuigen vol klassiekers neergestort.

Belangrijke vliegtuigen in deze geschiedenis zijn de Antonow An-22, Ilyushin Il-76TD en natuurlijk de Boeing 747F. De Boeing deed dienst vanaf 1972 en was het voornaamste werkpaard. Zelfs in staat om te vliegen met een vol beladen gewicht van 378.000 kg (378 ton!). Dat zijn een hele hoop supercars.

Om de 100 jaar transportvluchten te vieren heeft Lufthansa een site online gegooid en zelfs een Facebook pagina gemaakt. Zorgvuldig hebben wij al het auto-gerelateerde materiaal er uit gefilterd.