Rijtest en video: Volkswagen Golf GTI Edition 35

Auteur: , 109 Reacties

Hoera, het is feest, de Golf GTI bestaat 35 jaar. Een betere reden kon Volkwagen niet verzinnen om een actiemodelletje van de GTI te lanceren.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

In 1976 had niemand verwacht dat de Golf GTI zo’n succes zou worden. Niemand en daarmee ook Volkswagen zelf niet. VW ging er vanuit dat ze maximaal 5000 exemplaren van de Golf GTI zouden bouwen en verkopen. De werkelijkheid werd anders: tot nu toe staat de teller op 2 miljoen geproduceerde exemplaren en er is geen reden om eraan te twijfelen dat er nog vele Golf GTI’s gebouwd zullen worden. De populariteit is nog steeds onverminderd groot. Dat had overigens ook goed mis kunnen gaan, want niet alle generaties Golf GTI waren echt leuke auto’s. VW leek na de leuke varianten van de Golf 2 GTI (16v en G60) even van het pad af. De Golf III en Golf IV GTI werden wel groter en zwaarder, maar het vermogen steeg niet (navenant) mee.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Het had niet veel gescheeld of een sportieve Golf was er nooit gekomen. Het ontwikkelingsproject, toen nog Sport Golf gedoopt, leek onhaalbaar. Volkswagen was midden jaren 70 druk bezig om de modellenlijn te vernieuwen en een speciaal project zoals de Sport Golf paste daar eigenlijk niet in. Toch was er de behoefte om voor de “jongere” klanten een sportievere auto te ontwikkelen, maar daarbij moesten zoveel mogelijk standaard onderdelen worden hergebruikt, om het betaalbaar te houden. De eerste prototypes hadden een 1.6 met dubbele Weber carburateurs. Echter met een geplande productie van 5000 stuks zou het te kostbaar worden om monteurs te trainen hoe de Webers service moesten krijgen. De redding kwam uit onverwachtse hoek. Midden in het project werd Anton Konrad (PR director, betrokken bij het project) uitgenodigd door Ferdinand Piëch, destijds hoofd ontwikkeling bij Audi. Piech vroeg Konrad of hij mee wilde rijden in de toen hagelnieuwe Audi 80 GTE. Al snel had Konrad door dat de 110 pk sterke injectiemotor perfect zou zijn voor de Sport Golf en Piech stemde toe om 5000 motoren te leveren. Met die injectiemotor werd de Golf GTI dan eindelijk geboren.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

De 35e feesteditie van de Golf GTI, krijgt de niet-verrassende naam Edition 35 mee. Heel toepasselijk stijgt het vermogen ook naar 235 pk, een plus van 25 pk. Het is te hopen dat daarmee geen trend wordt gezet, want de vorige feesteditie (Edition 30) had namelijk 30 pk meer dan de reguliere GTI. Toch is de Edition 35 merkbaar giftiger dan de reguliere GTI, wat ook terug te zien is in de cijfers. De sprint naar de 100 doet de Edition 35 in 6,6 seconden (minus 0,3 seconde) en de topsnelheid is 247 km/u (+ 7km/u). Het koppel steeg ook mee van 280 naar 300 Nm tussen 2200 en 5500 tpm. Het topvermogen is overigens beschikbaar tussen 5500 en 6300 tpm, een indicatie dat er ook nog wel meer uit deze setup van het blok te halen valt. Echter de Edition 35 moet natuurlijk niet zo snel worden dat deze de Golf R (270 pk) bedreigt.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Om het feestje compleet te maken is ook het uiterlijk aangepakt, met succes want de Edition 35 heeft net de extra bite die de Golf GTI lijkt te missen. VW is verder gegaan dan het alleen opplakken van Edition 35 badges. Zo zijn er winglets gemonteerd voor, die er ook voor zorgen dat de aerodynamica is verbeterd. Verder is het thema zwart (of donker), het middelste deel van de voorspoiler is zwart, de spiegelkappen zijn glimmend zwart, de LED-achterlichten zijn donker getint evenals de achterruiten. Op het licht-front zijn er behalve de LED-achterlichten ook nog eens LED-dagrijverlichting en bi-xenon verlichting gemonteerd. Het geheel wordt afgemaakt met 18-inch lichtmetalen wielen “Watkins Glen” (in het zilver of in “Dark Steel”), de pooknop in golfbaldesign en veiligheidsgordels en vloermatten met rode biezen.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Verrassingen qua weggedrag zijn er niet, want het onderstel bleef volledig ongewijzigd. De Edition 35 is dus net als de Golf GTI een trouwe kameraad waarmee je hard de bocht door kan. Zoek je meer spanning door eens lekker het gas te liften midden in de bocht, dan gebeurt er verder niet zo veel spannends. Alleen door het heel bont te maken, kunnen kamikaze-piloten wellicht een moment overstuur creëren, vlak voordat ze crashen. Mocht je graag wel eens met een uitwaaiend kontje de bocht uitkomen, dan verwijzen we je door naar de Golf R (die vierwielaandrijving heeft).

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Dan de hamvraag: wat wil de VW dealer voor een meerprijs hebben ten opzichte van de GTI? Dat valt mee, de Edition 35 staat voor 3500 euro extra in de boeken (totaalprijs 35.790 euro en met zestraps DSG-transmissie voor 38.090). Absoluut gezien niet weinig geld, maar je krijgt er 25 pk extra, bi-xenon verlichting, LED-achterlichten, 18” velgen en nog wat uiterlijke frutsels voor. Mocht je overwegen om één (of meerdere) van die zaken op een Golf GTI te bestellen, dan is de GTI Edition 35 al snel een goede deal. Je moet alleen niet je zinnen hebben gezet op een kanariegele GTI Edition 35, want hij is er alleen in de kleuren Candy White, Tornado Red en Deep Black pareleffect. Filmpje!