Heel hard rijden in Zweden dankzij duct tape

Auteur: , 58 Reacties

Wat doen een Corvette Cabrio, Corvette Z06, Mercedes C63 AMG en BMW M3 op een druilerige zomerdag in Zweden?

Keihard de Duitser uithangen natuurlijk! Doen alsof je autobahn rijdt terwijl je omgeven bent door snelheidscamera’s en badass politie-Volvo’s. Want hard rijden kunnen moderne auto’s, ook met moderne mensen achter het stuur, prima. Dat de bureaucratie dat niet helemaal begrijpt is een kleine complicatie. Wil je het gas vervolgens intrappen in het land van de permanente controles en exorbitante boetes dan vraagt dat om maatregelen.

Dat is natuurlijk wel een heel eenzijdige belichting van het onderwerp. Er is hier veel meer aan de hand. De eigenaren van deze scheurijzer-combo wilden duidelijk hun kenteken en nog wat frontaal oppervlak beschermen tegen steenslag en vliegen. In ScandinaviĆ« kom je nog wel eens ‘korrelige’ wegen tegen.

Op vakantie kwam Catamarann het viertal tegen bij het pompstation. Of je nu een 4.0 of 7.0 V8 rijdt, ze schijnen allemaal wel wat te lusten. Bekijk meer foto’s op autojunk.nl.