Jeep Grand Cherokee SRT8 is een beest

Auteur: , 34 Reacties

Geen beter model om je autostand 'presence' te geven dan deze HEMI-aangedreven opperJeep. 470 pk en 630 Nm uit een 6,4 liter V8 in een lekker agressief jasje doen je bijna vergeten dat de overige 90% van de Fiat/Chrysler-stand volstaat met CO2-schrapende 2-cilinder-gebakjes (de productiemodellen dan). Bijna.

Deze auto voor eindbazen doet 0-100 km/u in 4,8 seconden, haalt een top van 255 km/u, en hoeft dankzij een tank ter grootte van een badkuip pas na 720 km weer afgevuld te worden. Voorheen stopte Jeep/Chrysler een 6,1 liter V8 in zijn SRT-modellen. Maar met een benzineprijs die de helft is van de onze en bij gebrek aan pretbelastingen hoeven ze niet aan downsizing te denken, en dus werd het blokje nog een stuk groter.

Naast deze blikvanger, die zijn werelddebuut al in New York maakte, toont Jeep eveneens de 3.6-liter V6 Pentastar benzinemotor die de 2012 Jeep Wrangler en Jeep Wrangler Unlimited gaat aandrijven.