Is dit de Renault Clio Concept?

Auteur: , 32 Reacties

*POEF*, en toen dook er plots een geheimzinnig conceptauto van Renault op. Vakkundig gelekt door het Franse merk, want de foto verscheen vandaag op hun Facebook-pagina. Zeg, zien wij hier soms een voorbode van de nieuwe Clio?

De Clio IV moet ergens in 2012 aan ons worden voorgesteld. De productie van de next-gen Clio vindt vervolgens plaats in zowel Frankrijk als Turkije en het design zal van het tekenteam komen waar landgenoot Laurens van den Acker aan het hoofd staat. Oh, en de Fransen zijn nogal wat van plan qua uitbreiding van de Clio-familie.

Concept cars van Renault

Goed, tot zover de ditjes, datjes, koetjes en kalfjes die we reeds weten van de nieuwe Clio. De vraag is: hoe gaat het design eruit zien van deze aankomende Renault? De conceptcars die hier op de foto staan kennen we allemaal al, op eentje na. Het rode gevaarte in de hoek is nieuw en dus kunnen de speculaties beginnen. Het veiligst zit je waarschijnlijk als je gokt op een voorbode van de nieuwe Clio, en daar laten we het dan ook bij. Mocht dit het geval zijn, dan gaat de Clio er ongetwijfeld op vooruit qua buitenmaten en mogen we de auto verwelkomen in het C-segment.

Wie weet, misschien zien we deze MYSTERIEUZE auto wel op de IAA in Frankfurt.