Rijtest en video: AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

Auteur: , 49 Reacties

Zodra er een nieuwe BMW op de markt verschijnt, is AC Schnitzer er als de kippen bij om deze aan te passen. Hun laatste creatie is de 650i Cabriolet, waarvan vooral de uitlaat (klik HIER meteen door naar de video) erg de moeite waard is.

De standaard 6-serie (F12) is vooral comfortabel en chique, voor het ruigere werk moeten we wachten tot BMW het belieft om de M6 op de markt te brengen. Qua uiterlijk krijgt de F12 6-serie van AC Schnitzer de volgende aanpassingen mee:

AC Schnitzer dubbele sportuitlaat
AC Schnitzer veren kit
AC Schnitzer Sport stuurwiel
AC Schnitzer 21” wielenset type VIII
AC Schnitzer voorspoiler en inzetstuk voor achterskirt
AC Schnitzer logo’s
AC Schnitzer vloermatten, pedalen, iDrive controller

AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

De lijst met aanpassingen door AC Schnitzer bedraagt niet echt een boekwerk, maar het maakt de 6-serie net even een tandje ruiger. De hier getoonde space grau metallic 650i is onze ogen erg fraai geworden, de kleur staat de 6-serie echt heel lekker. Voorlopig heeft AC Schnitzer echter geen powerupgrades in de aanbieding, maar ze beloven wel dat die er komen. Gezien de eerdere ervaringen met de 7-serie en X6M hebben we ook geen reden om daar aan te twijfelen.

AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

Toch is het niet alleen het uiterlijk wat een upgrade krijgt, speciale aandacht mag worden gegeven aan de dubbele uitlaat met gewijzigde achterdempers. De 650i transformeert ermee van een beschaafde boulevard cruiser tot een ware hotrod. Het geluid is echt fenomenaal, waarmee maar weer is aangetoond dat een goed uitlaatgeluid en turbomotoren best samen gaan. Het roept wel de vraag op waar BMW zat met hun gedachten toen ze de X5M en X6M ontwikkelden, wellicht moeten ze even in de leer bij AC Schnitzer in Aken.

AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

De uiterlijke upgrades zijn subtiel, tenminste, alles behalve de velgen dan. AC Schnitzer velgen lijken altijd wat fouts te hebben. Op een moderne BMW kan het vaak nog net, maar zodra er meer dan 70% van de nieuwwaarde is afgeschreven kun je beter voor origineel lichtmetaal gaan. Laat staan dat je de nogal uitgesproken wielen van AC Schnitzer er onder schroeft, daarmee win je de Elle Style Awards onder geen beding. De subtiele aanpassingen aan de voorspoiler en diffuser achter zijn dan wel weer prima, het geeft de F12 6-serie net een wat sportievere look.

AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

AC Schnitzer BMW 650i Cabriolet

Het piece de resistance is uiteraard de AC Schnitzer iDrive controller in de vorm van een AC Schnitzer velg. Dat is een musthave voor iedere BMW rijder die iDrive heeft, het maakt het leven compleet. En als je dan toch aan het bestellen bent: doe de hele wereld een plezier en schroef ook de AC Schnitzer sportuitlaat onder de 650i. Als je me tegen komt: gaarne volgas weg accelereren, dan is mijn dag ook weer goed. Filmpje!