Chinezen kunnen ontwerpen! Chang’an Sense

Auteur: , 54 Reacties

Alle kritiek die jullie de afgelopen jaren op Chinese ontwerpers hebben gehad mogen jullie weer inslikken aub. Het Chinese Chang'an Automobile bewijst in Frankfurt met deze vierdeurs Sense dat Chinezen wel degelijk in staat zijn om een zeer goed ogende auto te ontwerpen. Toch?

Het Chinese Chang’an Automobile is een van de grootste autofabrikanten van China en ze werken bijvoorbeeld al jarenlang samen met merken als Suzuki, Mazda en Ford. Recent zijn ze een nieuwe samenwerking aangegaan met Peugeot-Citroen. Over productieplannen en dat soort ongein is nog niks bekend, maar dit toont wel aan dat Chinezen wel degelijk iets kunnen ontwerpen.

Overigens werd ex-BMW designer Chris Bangle ook nog gespot op de stand van Chang’an. Zou hij deze auto ontworpen hebben? Of zou hij alleen maar inspiratie op aan het doen zijn?