Toyota Prius Wagon is goedkoopste vervoermiddel ooit

Auteur: , 38 Reacties

In vergelijking tot een 7 personen volle Prius Wagon stoot zelfs een fietser veel uit.

De uitstoot is absoluut gezien natuurlijk hoger, 99 gram CO2 per km. Je verbruikt meer benzine dan een standaard Toyota Prius: 4,3 liter per 100km. Maar zet je deze cijfers uit tegen het aantal (mogelijke) inzittenden dan zijn er weinig in staat te concurreren met deze people-mover. Per persoon, per kilometer kom je uit op 14 gram CO2 per kilometer en slechts een derde borrelglas (6cc) benzine. Vertaling: met 7 man in Monaco gaan zuipen geeft per persoon slechts 26 euro reiskosten (heen-en-weer). Daar kan geen Easyjet tegenop. Waarschijnlijk zit deze Prius+ zelfs ruimer.

Voor de looks doe je het natuurlijk niet. Hoewel hybrides onwijze chick-magnets zijn kies je het liefst een exemplaar met donker plakfolie op de zijruiten. Het enige slechte nieuws: na 2012 ga je voor een Prius+/Prius Wagon wel meer bijtelling of BPM betalen. De vrijstelling motorruituigenbelasting lijkt voorlopig wel in de pocket.