BMW 7-serie op lichtmetaal. Letterlijk.

Auteur: , 29 Reacties

Wij zijn dol op velgen. Velgen zijn de 'icing on the cake', ze maken of kraken je auto. Een dikke auto op een stalen velg is als een Adriana Lima in een juten zak, geen gezicht. In velgenland gaat dan ook veul geld om, en worden regelmatig nieuwe dingen bedacht om de variatie er in te houden. Hadden we al lichtgevende velgen gezien? Niet in deze mate.

Roulette rims? Check. Transparante jetsers? Aanwezig. Geen spaken? Ja hoor. 63 inch? Niets is te groot voor een echte speler. Beetje goud op je pattas? Tuurlijk. Dichtgetimmerde velgen? Ze passen op je Audi. Minimalistisch ingesteld? Geen velgen. In een Amish-bui? Houten porno’s. Gewichtsfreak? Carbon velgen. Dure wieldoppen van een bekend kunstgekkie? Kopen! De ultieme patser? Neem Asanti’s van 2 miljoen dollar. En dan hebben we natuurlijk ook nog de spinners (overgewaaide trend) en de crème de la crème van sub-zero coolheid: beren-wieldoppen op je Mazda 121.

Oh sorry, dwaalde ik een beetje af door alle velgtrends van de afgelopen jaren door te nemen? Ja, we hadden het immers over lichtgevende velgen. Een trend die in gang werd gezet toen we vijf jaar geleden over projecties in je wielen schreven (zie ook dit artikel uit 2005). Later kwamen hier auto’s met redelijk verlichte velgen bij, dus de trend is niet helemaal nieuw. Dit werd onlangs ook gedemonstreerd door een Audi R8 in TRON-uitmonstering. De man in het volgende filmpje tilt het principe lichtgevende velg alleen wel even tot de max; het is een bak met licht waar een politieheli nog jaloers op zou zijn. Check het filmpje hier onder:

Klik voor video