Adieu! BMW ActiveHybrid X6 is alweer met pensioen

Auteur: , 26 Reacties

Gaat BMW dan eindelijk afscheid nemen van al die rare hybride modellen? Feit is in elk geval dat de eerste Full Hybrid van het Duitse merk na slechts 2 jaar alweer uit productie is gehaald. Blijkbaar was een SUV met een dikke V8 en achterhaalde hybridetechniek niet iets waar de wereld op zat te wachten.

Je wist het misschien niet, maar de hybridetechniek waar de ActiveHybrid X6 gebruik van maakte was van oorsprong een project dat was opgezet door General Motors & DaimlerChryser in 2004 en pas in 2005 besloot BMW om zich ook aan te sluiten bij de Global Hybrid Cooperation. Deze samenwerking werd niet echt een succes en in 2009 werd besloten om de samenwerking stop te zetten, maar auto’s zoals de Cadillac Escalade Hybrid, Mercedes ML 450 hybrid en BMW ActiveHybrid X6 waren inmiddels wel voorzien van het gezamenlijk ontwikkelde 2-Mode Hybrid System.

BMW kwam er al snel achter dat het combineren van een dikke V8 met een hybridesysteem dat niet heel veel benzine bespaarde niet echt veel voordeel opleverde. Een dikke diesel is dan bijvoorbeeld een veel betere optie. Als we dat combineren met de hoge prijs voor de ActiveHybrid X6 wordt al snel duidelijk dat het geen heel aantrekkelijke auto is.

Overigens heeft BMW na het verdwijnen van de ActiveHybrid X6 nog wel een andere hybride in de prijslijst staan. Ze hebben namelijk nog wel de BMW ActiveHybrid 7 in de prijslijst staan. Dit is echter geen Full Hybrid zoals de X6, maar een Mild Hybrid. De hybridetechniek van deze auto deelt BMW met de Mercedes S400 Hybrid.

De volgende hybride die BMW op de markt zal brengen is een hybride versie van de nieuwe 5 Serie. En uiteraard zal de nieuwe 3 Serie er ook als hybride komen. En die ActiveHybrid X5 waar we laatst over schreven? Die kunnen we voorlopig wel vergeten. (via: bimmerfile.com)