Top tip! Koopt geen imitatie stuur [video]

Auteur: , 37 Reacties

Heb je er ooit aan gedacht om je auto te pimpen met (bijvoorbeeld) een imitatie stuur? Een echt Nardi stuur kan vrij prijzig zijn. Dus waarom dan niet een imitatie stuurtje monteren dat de helft kost? Wellicht is dat toch niet zo'n goed idee als het wellicht lijkt.

Deze Britten van Driftworks besloten de proef op de som te nemen en ze kochten een imitatie-Nardi stuurwiel op eBay om eens te testen in hoeverre dat stuur voldoet aan de eisen die je er aan zou mogen stellen. Het resultaat is op zijn minst schokkend te noemen. En helaas zal dit niet alleen van toepassing zijn op goedkope stuurtjes, maar ook op zaken als lichtmetalen velgen etc.

Om consumenten hiervan bewust te maken loopt in Duitsland al jarenlang de Tune It Safe campagne. Zo blijkt maar weer een dat goedkoop vaak duurkoop is. (via: carscoop)

Fake Nardi stuur