Volgende Corvette krijgt handgeschakelde 7-bak

Auteur: , 27 Reacties

Vers van de geruchtenpers: De volgende generatie Chevrolet Corvette krijgt de beschikking over een handbak met 7 versnellingen. Heeft Porsche de toon gezet en krijgt straks elke handbak 7 versnellingen?

Toen we voor het eerst hoorden dat de handbak van de nieuwe Porsche 911 (991) maar liefst 7 (voorwaartse) versnellingen zou krijgen leverde dat de nodige gefronste wenkbrauwen op. Inmiddels is de nieuwe 911 onthuld en lijkt het allemaal iets logischer (toch eerst maar eens mee rijden). En nu lijkt het erop dat de zevende generatie (heel toepasselijk) ook een handgeschakelde 7-bak gaat krijgen.

Overigens zal het nog een jaartje of 2 duren voordat we Chevrolet Corvette C7 onthuld zal worden, want hij staat pas in de planning voor modeljaar 2014 (en dus introductie in 2013). Naast een handgeschakelde 7-bak zal er naar alle waarschijnlijkheid ook een 7-traps dual clutch transmissie leverbaar worden (ontwikkeld door Saab?).

Onder de motorkap vinden we een V8 (met turbo’s?) die een doorontwikkeling is van de huidige motor. Om de V8 weer bij de tijd te krijgen zal hij beschikken over directe injectie en een variable valve lift system.

De motor komt overigens gewoon voorin te liggen en niet achterin en er schijnt ook gedacht te worden aan een V6. (via: insideline.com)