Dit is de wereldsnelheidsrecordhouder op koffie

Auteur: , 53 Reacties

In Groot Brittanië drinken ze geen koffie maar thee. Dus bedacht een stel lokale alternatievelingen dat ze de 'overtollige' koffie ook wel konden gebruiken om hun auto op te laten rijden. Nu hebben ze het wereldsnelheidsrecord te pakken.

Het wordt nog gekker. Ze gebruiken namelijk geen verse maar gebruikte koffie om de auto voort te bewegen. Hadden ze dan niet beter een auto op theeblaadjes kunnen stoken denk ik dan. Ach, als het maar restmateriaal is. Waarschijnlijk doet de auto het ook op ander willekeurig organisch materiaal. De Rover SD1 heeft namelijk een ‘vergasser’ gekregen. Stop er een plant in, maak het heel warm en je krijgt er een gas uit waar de motor weer op draait.

Heel eenvoudig is het nog niet om de auto te starten. Het duurt vooral wat langer. Toch past dit vergas-systeem daadwerkelijk ín de auto. Dit in tegenstelling tot veel hout-gebaseerde systemen. Het is door één man gemaakt en je rijdt op (gratis) restmateriaal in plaats van dure brandstof. Erg knap. Ruimte voor verbetering is er wel, het snelheidsrecord staat nu op 66,5mph (107km/u).

Met dank aan Simpson voor de tip!